Vartija – muista päivittää osaamistasi

Vartijan peruskoulutus, yhteensä 120 h, koostuu kahdesta kurssista: väliaikaisen vartijan koulutuksesta (40 h) sekä vartijan koulutuksesta (80 h). Terminologia on suoraan Poliisihallituksen määräyksestä. Koulutustunteja peruskoulutuksessa on käytössä rajallisesti, minkä vuoksi on tärkeää, että vartijana työskennellessäsi pidät huolta osaamisesi päivittämisestä.

Vartijana voit päivittää ammattitaitoasi monin eri tavoin. Omalla aktiivisuudella voit kehittää työssä hyödyksi olevaa osaamista, kuten kielitaitoa ja teknistä osaamista, jota vaaditaan esimerkiksi turvajärjestelmien käytössä. Erilaiset työkohteet voivat myös asettaa osaamisellesi lisävaatimuksia esimerkiksi köysipelastuskoulutuksen muodossa.

“Vartijan työ on moninainen asiakaspalveluammatti, jossa harvasta asiasta on haittaa”, kiteyttää Agmenin vastaava hoitaja ja kouluttaja Alexander Austin.

Itsenäisen osaamisen päivittämisen lisäksi voit laajentaa taitojasi vartijana myös kouluttautumalla lisää. Agmenin koulutustarjonnasta löytyy välinekoulutuksia kaasusumuttimen, teleskooppipatukan ja ampuma-aseen käyttöön.

Syvennä osaamistasi ammattitutkinnolla

Vartijana voit päivittää osaamistasi myös turvallisuusalan tutkinnolla. Agmenin palveluihin lukeutuu pienempien koulutusten ohella turvallisuusalan ammattitutkinto, joka suoritetaan usein oppisopimuksella. Näin voit käydä töissä ja saada palkkaa samaan aikaan, kun lisäät ammattitaitoasi koulutuksen kautta.

“Oppisopimusmuotoinen opiskelu ei vie paljoa aikaa – meillä on keskimäärin kahdesta neljään lähiopetuspäivää kuukaudessa. Lähipäivinä keskitytään itse asiaan eli ammatilliseen oppimiseen ja aika käytetään järkevästi ja tehokkaasti”, kertoo Austin.

Ammattitutkinnon kautta syvennät ja laajennat tietotaitoasi, kehität ammattitaitoasi sekä saat tukea oman työsi kehittämiseen. Ammattitutkinnosta sinun on myös mahdollista jatkaa tulevaisuudessa turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkintoon. Tutkinto voi myös avata ovia vaativimpiin työtehtäviin, kuten esihenkilöasemaan. Ammattitutkinnon suorittaminen huomioidaan myös työehtosopimuksen palkkasäännöksissä ja se antaa toisen asteen tutkintona mahdollisuuden osallistua korkeakoulujen yhteishakuun.

Myös työnantajasi hyötyy ammattitutkinnon suorittamisesta: mitä enemmän kouluttaudut vartijana, sitä arvostetumpi työntekijä sinusta tulee. Paremmat ja entistä laadukkaammin hoidetut työsuoritteet tuottavat yritykselle positiivista asiakaspalautetta, jolloin toimeksiannot säilyvät. Myös voimankäytön taitosi parantuvat koulutuksen kautta, kun sinulla on mahdollisuus peilata oppimista työelämästä esiin nousseisiin tilanteisiin.

Käytännönläheisyys koulutuksen perustana

Agmen pyrkii koulutuksissaan käytännön sovelluksiin ja harjoitteluun. Koulutuksissa mennään niin lähelle oikeaa työelämätilannetta kuin mahdollista: testataan, kokeillaan ja uskalletaan tehdä virheitä.

“Mantramme on, että koulutuksen pitää olla vaativampaa kuin oikea elämä. Harjoitustilanteiden tulee olla haastavia ja testata ihmistä, jotta oikea tilanne kentällä tuntuu simuloitua tilannetta helpommalta”, kertoo Austin.

Koulutuksiin panostaminen näkyy myös Agmenin käyttämissä resursseissa, kuten ympäristöissä, kalustoissa ja maalihenkilöissä. Koulutusten aikana opiskelijoille halutaan antaa realistinen kuva heidän omista tiedoistaan ja taidoistaan testaamalla niitä käytännössä. Pelkkä teoriaosaaminen ei turvallisuusalalla riitä, vaan taitoa ja uskallusta täytyy viedä myös käytännön tekemiseen.

Haluatko laajentaa ammatillista osaamistasi?

Katso tulevat koulutuksemme koulutuskalenterista ja ilmoittaudu mukaan! Mikäli sinua kiinnostavaa koulutusta ei ole tarjonnassa juuri nyt, voit täyttää sivulta löytyvän yhteydenottolomakkeen, niin olemme sinuun yhteydessä sopivan koulutuksen järjestyessä.